VIDEO | Stoltenberg, la Bucureşti: Suntem în cea mai mare criză de securitate dintr-o generaţie întreagă. NATO se află aici şi vom face tot pentru a apăra toţi aliaţii ⋆ Universul.net

Declaratii de presa ce au urmat intalnirii secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg, cu presedintele Romaniei, in Bucuresti, 28 noiembrie 2022. Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat, luni, la Bucureşti, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că ne aflăm în ”cea mai mare criză de securitate dintr-o generaţie întreagă” şi a mulţumit României pentru ajutorul dat în cadul NATO şi pentru sprijinirea Ucrainei, notează News.ro.

Jens Stoltenberg a apreciat, luni, după întrevederea cu Klaus Iohannis, faptul că România găzduieşte ministeriala NATO.

”Suntem în cea mai mare criză de securitate dintr-o generaţie întreagă”, a afirmat secretarul general al NATO, adăugând că Alianţa a crescut prezenţa militară în zonă.

”În contextul agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina, NATO îşi întăreşte prezenţa de la Baltică până la Marea Neagră (…) Este un mesaj clar că NATO se află aici şi vom face tot ce este necesar pentru a apăra toţi aliaţii”, a mai adăugat Jens Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a apreciat ajutorul dat de România în cadrul Alianţei, dar şi pentru sprijinirea Ucrainei.

”Nu putem să-l lăsăm pe Putin să câştige”, a mai declarat Stoltenberg.

”Aţi contribuit şi contribuiţi la securitatea comună în foarte multe moduri (…) V-aţi dovedit o gazdă generoasă pentru un număr uriaş de refugiaţi, aţi facilitatt exportul a milioane de tone de cereale din Ucraina, pentru a uşura criza alimentară mondială, aţi asigurat sprijin milirat important Ucrainei.  Este pentru interesul nostru propriu de securitate să sprjijnim Ucraina”, a adăugat secretarul general al NATO.

El va conduce, alături de ministrul de Ezxterne, Bogdan Aurescu, Reuniunea miniştrilor de Externe ai NATO.

 » Aflați mai multe informații aici.