VIDEO | „Tot mai adânc”. Ce spune Budanov despre atacarea teritoriului Rusiei ⋆ Universul.net

Şeful Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Kirilo Budanov, nu a exclus posibilitatea ca şi alte atacuri să aibă loc pe teritoriul rus pe lângă cele care au avut loc deja, fără să precizeze dacă în spatele lor se vor afla forţele ucrainene, anunţând totodată că Ucraina pregăteşte o contraofensivă „mult mai intensă” începând din luna martie, relatează joi EFE, preluată de Agerpres.

Budanov a făcut aceste declaraţii într-un interviu acordat canalului de televiziune american ABC News în care a evocat unele atacuri survenite pe teritoriul Rusiei, atribuite de Moscova Ucrainei, însă pe care Kievul nu şi le-a asumat oficial.

În acest sens postul de televiziune american aminteşte de un presupus atac produs la 26 decembrie asupra bazei aeriene Engels din Rusia, situată la peste 1.200 de kilometri de graniţa cu Ucraina, în legătură cu care Budanov a recunoscut că „s-a bucurat” , deşi a negat că în spatele acestuia s-ar afla forţele ucrainene. În total, în decembrie, acest aerodrom a fost atacat de drone de trei ori, potrivit media ucrainene.

Şeful GUR a anunţat că „atacurile vor merge din ce în ce mai adânc” în interiorul Rusiei, deşi a ţinut să precizeze că, în orice caz, nu va putea vorbi despre responsabilitatea ţării sale pentru aceste incidente decât după ce războiul se va fi încheiat.

Întrebat de jurnalista ABC News, Britt Clennett, cu privire la atacurile din Crimeea, peninsula ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2014, Budanov s-a limitat să spună că: „Crimeea este teritoriu ucrainean, putem folosi orice armă pe teritoriul nostru”.

Într-un alt moment al interviului realizat la Kiev, Budanov a subliniat că armamentul Rusiei se epuizează, situaţie ce o obligă să recurgă la soluţii „mai ieftine” şi „mai abundente”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on