(VIDEO) „Tricolor pe cer”, principala atracție la Alba Iulia, de 1 Decembrie

Mii de oameni au asistat joi la Alba Iulia la un foc de artificii de zi în culorile tricolore, unul dintre punctele de atracţie ale programului de Ziua Naţională a României pregătit de organizatori, potrivit Agerpres.Intitulat ”Tricolor pe cer”, focul de artificii a fost foarte apreciat de oameni. El a avut loc imediat după terminarea Te-deum-ului oficiat în curtea Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia de un sobor de preoţi în frunte cu arhiepiscopul Irineu.

În cuvântul său, arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia a evocat momentul istoric de la 1 Decembrie 1918, când, „de la opincă până la vlădică, toţi erau mânaţi de gândul mare şi de voinţa sfântă să întemeieze aici România Mare, să dea făptuire veşnică unei năzuinţe care ne-a robit de veacuri sufletele”.

Înaltul ierarh a arătat că înfăptuirea României Mari, la 1918, reprezintă împlinirea unui vis secular al românilor de a se afla împreună din Banat până la Nistru.

La Alba Iulia sunt prezenţi joi, de Ziua Naţională, mii de oameni, printre care foarte mulţi părinţi cu copii, veniţi din toate judeţele ţării.

Participanţii au beneficiat, cel puţin până la orele amiezii, şi de o vreme frumoasă, cu temperaturi pozitive, fiind poate cel mai cald în ultimii ani de 1 Decembrie.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on