VIDEO | Zelenski, în Ajunul Crăciunului: Trebuie să încălcăm unele tradiţii pentru a ne proteja tradiţiile. Fie ca în fiecare familie să fie armonie, bunăstare în fiecare casă, victorie pe pământul ucrainean şi cu ea – pace şi prosperitate ⋆ Universul.net

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis, în Ajunul Crăciunului pe rit vechi, că aceasta este o sărbătoare a unităţii familiei, el enumerând câteva dintre tradiţiile legate de această sărbătoare. ”Trebuie să încălcăm unele tradiţii pentru a ne proteja tradiţiile”, a arătat el, în acest context. ”Fie ca în fiecare familie să fie armonie, bunăstare în fiecare casă, victorie pe pământul ucrainean şi cu ea – pace şi prosperitate”, a afirmat Zelenski, potrivit News.ro.

Zelenski a transmis, vineri, urări de Crăciun milioanelor de familii de ucraineni care se întâlnesc pentru a sărbători împreună Ajunul Crăciunului (pe rit vechi).

”Aceasta este o sărbătoare a armoniei şi a unităţii familiei. Şi împreună suntem cu toţii o mare familie ucraineană. Şi indiferent unde am fi acum – acasă, la muncă, în tranşee, pe drum, în Ucraina sau în străinătate – familia noastră este mai unită ca niciodată. În curajul său, în statornicia sa, în respectul reciproc şi ajutor. Unită în credinţa sa într-o unică victorie”, a afirmat el.

Preşedintele Ucrainei a adăugat că victoria se apropie cu fiecare zi.

Zelenski a amintit că o colindă scrisă pe muzica lui Mikola Leontovici, ”Carol of the Bells”, este interpretată în peste 150 de variante, astfel că melodia ucraineană „Shchedryk” aduce spiritul Crăciunului întregii planete.

”Spiritul speranţei, al bunătăţii şi al miracolului. În acest an, acest spirit este adus lumii nu doar de muzica noastră, dar şi de curajul ucrainean, de neîmblânzire şi invincibilitate. Strămoşii noştri credeau că în noaptea de Crăciun Cerurile se deschid. Şi că dacă în aceste momente te rogi la puterea divină pentru visul tău, cu siguranţă se va împlini. Azi avem cu toţii un vis. Fie ca în fiecare familie să fie armonie, bunăstare în fiecare casă,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on