Virgil Musta, declarat de ANI în conflict de interese administrativ: firma la care medicul este asociat, contract cu spitalul unde el este șef de secție

​Virgil Musta, unul dintre cei mai vizibili medici în timpul pandemiei de COVID-19, a fost găsit de Agenția Națională de Integritate în conflict de interese administrativ, după ce firma la care medicul timișorean și fratele său sunt asociați a încheiat un contrac cu spitalul unde Virgil Musta este șef de secție.„La data de 20 iulie 2020, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată și fratele acesteia dețin calitatea de asociat și funcția de medic primar, iar soția persoanei evaluate deține funcția de medic specialist, a încheiat un contract de prestări servicii medicale și actele adiționale aferente, cu spitalul în cadrul căruia MUSTA VIRGIL FILARET exercită funcția de șef secție, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din același act normativ”, arată Agenția Națională de Integritate.

Virgil Musta, trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu

În noiembrie 2022, Virgil Musta a fost trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu. El este acuzat de procurorii anticorupție că ar fi folosit trei asistente medicale la clinica sa, deși acestea erau pontate și plătite de spital.

Procurorii îl acuză pe Musta că ar fi determinat trei asistente medicale să lucreze la clinica sa timp de trei ore pe zi, deși acestea ar fi fost plătite de spital. Prejudiciul care i se impută este de 12.173 de lei, procurorii punându-i sechestru pe această sumă.

Ce spune DNA:

„În perioada 21 iulie – 9 noiembrie 2020, Musta Virgil Filaret, cu intenție, ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale în beneficiul societății la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la unitatea publică, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on