Vodafone – Operațiune majoră. Britanicii trimit în România o sumă masivă

Vodafone România, al doilea jucător local de telecomunicații mobile, a fost capitalizat cu 49,5 milioane de lei, la 115,916 milioane de lei, la care se adaugă o primă de emisiune de 445,5 milioane, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Operațiunea a fost determinată de faptul că activul net al societății se situa sub nivelul minim prevăzut de articolul 153, indice 24 din Legea societăților nr. 31/1990.

CITEȘTE ȘI Românii nu se tem – Numărul locuințelor asigurate urcă, dar sub nivelul bugetat. Cele mai multe polițe au fost încheiate pentru proprietăți din Transilvania, Capitală, Muntenia. La polul opus – Bucovina și Maramureș

“Dacă consiliul de administrație, respectiv directoratul, constată că, în urma unor pierderi, stabilite prin situațiile financiare anuale aprobate conform legii, activul net al societății, determinat ca diferență între totalul activelor și totalul datoriilor acesteia, s-a diminuat la mai puțin de jumătate din valoarea capitalului social subscris, va convoca de îndată adunarea generală extraordinară pentru a decide dacă societatea trebuie să fie dizolvată”, se arată în actul normativ.

CITEȘTE ȘI Orange Money continuă cu infuziile de bani, după ce a tăiat peste 130 milioane de lei din capitalul social

Vodafone România a închis pe minus anul 2021, pentru al doilea an consecutiv, dar și pe fondul preluării UPC România, pierderea atingând 410,916 milioane de lei, în creștere cu 92% față de 2020, când operatorul a consemnat un rezultat negativ net de 214,1 milioane de lei, o premieră pentru exercițiile financiare aferente anilor 2008 – 2020.

Potrivit datelor din varianta scurtă a bilanțului, analizate de Profit.ro, pierderea Vodafone este rezultatul majorării cheltuielilor totale ale companiei cu 7,4%, la 5,36 miliarde de lei,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on