Volkswagen amână decizia privind locul în care va construi o gigafabrică de baterii pentru mașini electrice în Europa de Est

Volkswagen amână după 2022 decizia privind locul în care va construi o gigafabrică de baterii pentru mașini electrice în Europa de Est, indicând incertitudinea economică și prețurile ridicate ale energiei din regiune, transmite Reuters.

”Volkswagen AG și compania sa de baterii PowerCo evaluează continuu locații potrivite pentru următoarea lor gigafabrică din Europa. Nu există nicio presiune pentru a acționa, alocăm mai mult timp pentru luarea deciziilor în lumina circumstanțelor actuale. În prezent, nu există niciun impact asupra începerii planificate a construcției sau a începerii producției”, a arătat producătorul auto.

CITEȘTE ȘI TABEL Ieftinirea carburanților continuă. Benzina se apropie de 6 lei/l

Uniunea Europeană se teme de un exod al investițiilor către Statele Unite, ca efect al subvențiilor generoase pentru energie verde oferite de guvernul american companiilor, în temeiul Legii de reducere a inflației, în timp ce prețurile energiei în Europa au atins niveluri record, iar aprovizionarea de anul viitor este încă nesigură.

Compania suedeză Northvolt a declarat în octombrie că ar putea acorda prioritate extinderii fabricilor de baterii din Statele Unite față de Europa, din cauza condițiilor energetice din Europa.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on