Volumul lucrărilor de construcții a crescut

Volumul lucrărilor de construcții a crescut în primele opt luni față de perioada similară din 2020 ca serie brută cu 2,7%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,9%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

“În perioada 1 ianuarie – 31 august 2021 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 august 2020, volumul lucrărilor de construcții ca serie brută a crescut pe total cu 2,7%. Pe elemente de structură a avut loc o creștere la lucrările de construcții noi cu 11,5%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparații capitale (-17,1%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-11,1%). Pe obiecte de construcții, a avut loc o creștere la clădirile rezidențiale (+27,9%). Clădirile nerezidențiale și construcțiile inginerești au scăzut cu 5,9%, respectiv cu 3,4%”, arată datele INS.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,9%, creștere evidențiată la lucrările de construcții noi (+9,2%). Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 15,5%, respectiv cu 10,7%. Pe obiecte de construcții, o creștere a avut loc la clădirile rezidențiale (+20%). Clădirile nerezidențiale și construcțiile inginerești au scăzut cu 6%, respectiv cu 2,1%, scrie News.ro.

În august 2021 comparativ cu iulie 2021, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie brută cu 0,3%, scădere evidențiată la lucrările de construcții noi (-1,4%). Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au crescut cu 6,1%, respectiv cu 0,9%. Pe obiecte de construcții, a avut loc o scădere la lucrările de construcții inginerești (-7,2%). Clădirile nerezidențiale și clădirile rezidențiale au crescut cu 8,7%,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on