Vor susține ungurii Guvernul Cioloș? “Nu-i dai un pumn în gură, apoi o ceri de nevastă”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că nu a discutat în ultima lună cu liderul USR, Dacian Cioloş, şi că nu poate preciza dacă formaţiunea pe care o conduce va vota sau nu guvernul pe care acesta va încerca să îl formeze.”Prima dată trebuie să clarificăm de ce a dat jos Guvernul, pentru că era un lucru să dai jos Guvernul, ceea ce s-a şi întâmplat, şi era alt lucru să caute o soluţie fără să dea jos Guvernul. Nu poţi să spui că astăzi te dau jos, îţi dau un pumn în gură şi a doua zi te cer de nevastă”, consideră liderul UDMR.

“În acest moment nu pot să spun decât că este o propunere a preşedintelui şi mai departe vom vedea. Preşedintele a făcut ceea ce în aceste condiţii era de făcut, a văzut că există majoritate PSD – USR PLUS – AUR. (…) A fost ultima majoritate probată prin vot. (…) Faptele arată că acolo există o majoritate de 281 de voturi. Săptămâna trecută această majoritate a fost probată. În rest, putem filosofa”, a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat că în ultima lună nu a discutat deloc cu preşedintele USR, Dacian Cioloş.

“Noi nu am discutat cu Dacian Cioloş despre aşa ceva nici ieri, nici alaltăieri. Prima dată trebuie să clarificăm de ce a dat jos Guvernul, pentru că era un lucru să dai jos Guvernul, ceea ce s-a şi întâmplat, şi era alt lucru să caute o soluţie fără să dea jos Guvernul. Nu poţi să spui că astăzi te dau jos, îţi dau un pumn în gură şi a doua zi te cer de nevastă. Se poate, dar e o abordare, un mod de a face o apropiere destul de ciudat. Nu merge. Această variantă nu merge.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on