Vrancea: Control judiciar pentru tinerii care au bătut un poliţist ce a intervenit într-o..

Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani a dispus, marţi, măsura controlului judiciar pentru cei trei tineri care au bătut un poliţist care a intervenit pentru a lua apărarea unei fete pe care aceştia o agresau verbal, pe peronul gării de la Gugeşti, cei trei fiind cercetaţi pentru lovire şi alte violenţe.

“La data de 19.01.2023, s-a înregistrat la Pachetul de pe lângă Judecătoria Focşani o cauză privind săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. În fapt s-a reţinut că persoana vătămată, lucrător în cadrul IPJ Vrancea, aflându-se pe peronul gării din comuna Gugeşti, a intervenit într-o altercaţie verbală ce avea loc între trei persoane de sex masculin şi o a patra persoană de sex feminin. Unul dintre agresorii de sex masculin, indignat fiind de intervenţia poliţistului, s-a apropiat de acesta şi a exercitat acte de violenţă, ulterior intervenind în conflictul fizic şi ceilalţi doi agresori, cu toţii exercitând acte de violenţă asupra poliţistului. Acesta a obţinut certificat medico-legal unde au fost apreciate leziunile suferite ca necesitând pentru vindecare un număr de cinci-şase zile de îngrijiri medicale. Faţă de cei trei inculpaţi s-a dispus măsura controlului judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de loviri şi alte violenţe”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, Ionuţ Drîmbă.

Pentru că poliţistul se afla în timpul liber şi era în civil, cei trei tineri sunt cercetaţi pentru lovire şi alte violenţe şi nu pentru ultraj. Acest lucru a stârnit nemulţumirea oamenilor legii, mai ales că agresiunea s-a petrecut în prezenţa copilului poliţistului.

“Colegii mei, tot timpul când a fost vorba de a interveni, inclusiv din timpul liber şi au observat o faptă de natură penală, au intervenit prompt, chiar dacă şi-au pus în pericol viaţa personală sau a celor de lângă ei, cum este cazul colegului nostru, care avea copilul alături.

 » Aflați mai multe informații aici.