VW vrea să modifice substanțial gama de mașini electrice, inclusiv estetic

Volkswagen va transforma radical familia de automobile ID, dedicată propulsiei electrice, după cum spune noul CEO al mărcii, Thomas Schafer. Primele modificări vor fi estetice, următoarele vor aduce modele noi, respinse anterior.

Nemulțumit de felul în care arată mașinile din gama electrică ID, Thomas Schafer, care a preluat de la 1 iulie conducerea mărcii Volkswgen, vrea să regândească întreaga ofertă, potrivit Automobilwoche. Schafer spune că nu este mulțumit de cum se prezintă cele patru modele ID și vrea să demareze un face-lift rapid acestor mașini. „au avut succes, dar nu sunt așa cum le vreau eu”, a declarat șeful VW.

CITEȘTE ȘI Înăsprire a regimului pedepsei pentru șoferi la uciderea din culpă în urma conducerii fără permis sau sub influența alcoolului ori substanțelor interzise

Primul model care va fi redesenat va fi ID.3, iar planurile prevăd o lansare în primăvara lui 2023. Peste doar un an va veni rândul SUV-ului ID.4. „Va fi un salt vizibil și în ce privește calitatea, materialele și stabilitatea sistemului”, mai spune Schafer. El mai spune că va fi modificată caroseria, atât cât se poate, dar și interiorul, unde va fi introdus un ecran mai mare.

În privința noilor proiecte, cel mai important va fi modelul de clasă B ID.2, care a fost inițiat anterior sub forma conceptului ID.Life, a fost anulat din cauza eșecului public de la Munchen, iar acum a fost resuscitat de Schafer, care a cerut un design nou.

La fel de important va fi și ID.7, un „Passat electric”, pe care fostul CEO al grupului, Herbert Diess, l-a respins.

Pe lângă cele două, alte opt modele electrice ar putea fi lansate în următorii patru ani, mult mai multe decât planurile anterioare. Un ID.3 crossover, adică un SUV compact,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on