Warren Buffett a donat unor fundații asociate familiei sale acțiuni Berkshire Hathaway de peste 750 de milioane de dolari, în ajunul Zilei Recunoștinței

scris astăzi, 11:21

Warren Buffett a donat acțiuni Berkshire Hathaway de peste 750 de milioane de dolari, în ajunul Zilei Recunoștinței, unor patru fundații care au legătură cu familia sa, iar legendarul investitor a spus că momentul nu a fost o coincidență, deoarece acesta este modul lui de a le mulțumi copiilor săi pentru munca lor caritabilă, transmite CNBC, preluat de News.ro.

”Am o mândrie personală pentru felul în care au ieșit copiii mei. Mă simt bine pentru că ei știu că mă simt bine cu ei. Aceasta este susținerea supremă a copiilor mei și este afirmația supremă că copiii mei nu vor să fie bogați dinastic”, spus Buffett.

CITEȘTE ȘI Statul vă invită din nou să cumpărați titluri Fidelis. Ce dobânzi oferă

Investitorul în vârstă de 92 de ani a donat 1,5 milioane de acțiuni de clasă B ale conglomeratului său Fundației Susan Thompson Buffett, numită după prima sa soție.

De asemenea, a dat 300.000 de acțiuni de clasa B fiecăreia dintre cele trei fundații conduse de copiii săi: Fundația Sherwood, Fundația Howard G. Buffett și Fundația NoVo.

CITEȘTE ȘI PNL l-a testat pe Ilie Bolojan pentru Primăria Capitalei. Cifrele sondajului

Destinatarii de data aceasta nu au inclus Fundația Bill & Melinda Gates.

”Oracolul din Omaha” a promis că își va oferi averea de-a lungul timpului și a făcut donații anuale către aceleași cinci organizații de caritate din 2006.

În iunie, el a dat 11 milioane de acțiuni de clasă B Fundației Gates, 1,1 milioane de acțiuni B Fundației Susan Thompson Buffett și 770.218 de acțiuni fiecăreia dintre cele trei fundații ale copiilor săi.

Afla mai multe despre
warren buffett
berkshire hathaway
bill gates
warren buffett filantropie
warren buffett donatii  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on