Windows 11 – Meniul Start va recomanda site-uri web

scris astăzi, 13:00

Microsoft testează o nouă opțiune a meniului Start din cea mai recentă versiune de Windows, care va afișa site-uri recomandate.

În cea mai nouă versiune de test pentru Windows 11 meniul Start include o secțiune cu site-uri recomandate, alături de documentele recent editate și accesate.

Legat de această nouă facilitate, Microsoft spune că încearcă să ofere utilizatorilor un plus de valoare. În teorie, utilizatorii ar putea descoperi în acest fel site-uri noi și interesante.

CITEȘTE ȘI Galaxy S23 va folosi o versiune specială a chipset-ului Snapdragon 8 Gen 2

Pe de altă parte, având în vedere și trecut companiei americane, site-urile recomandate ar putea deveni site-uri promovate – un mijloc prin care Microsoft să monetizeze sistemul de operare.

Deschis de mai multe ori în fiecare zi de utilizatorii de Windows, meniul Start este, de altfel, un loc foarte bun de pus reclame, pentru care mulți advertiserii ar plăti bani grei.

Însă, ceva prea strident ar stârni nemulțumirea multor utilizatori și ar crea o probleme pentru Microsoft. Compania trebuie să găsească o cale mai discretă și se pare că aceasta vine sub forma site-urilor recomandate.

O altă problemă ar putea veni din deschiderea forțată a acestor link-uri cu Edge, în loc de browser-ul implicit, cum a mai procedat Microsoft și în alte cazuri pentru a-și promova forțat propriul produs.

În forma actuală, există opțiunea eliminării site-urilor recomandate din meniul Start, astfel că, oricum, cei nemulțumiți de noua opțiune testată de Microsoft o pot dezactiva.

Afla mai multe despre
microsoft
start
windows 11
site-uri web  » Aflați mai multe informații aici.