YouTube va schimba regulile privind filmările care conțin înjurături

scris astăzi, 10:03

Ca urmare a reacției creatorilor de conținut ce s-au trezit cu monetizarea oprită, YouTube promite că va modifica, din nou, politica privind înjurăturile.

În noiembrie, YouTube anunța o serie de măsuri împotriva creatorilor de conținut care înjură. Erau vizate atunci în special clipurile în care se auzeau înjurături în primele 15 secunde.

Împotriva acestora, YouTube decidea, de la caz la caz, limitarea reclamelor afișate sau demonetizarea completă, ceea ce punea autorul filmării în imposibilitatea de a mai câștiga bani de pe urma filmării în cauză.

CITEȘTE ȘI Principala atracție a seriei Galaxy S23 va fi camera foto

Decizia YouTube a atras furia unui număr important de creatori, care au considerat-o nedreaptă mai ales pentru faptul că aceasta era aplicată retroactiv – erau penalizate inclusiv filmări vechi, postate înainte să intre noua regulă în vigoare.

Unii din creatorii de conținut au protestat postând exact genul de filmări pe care YouTube a decis să le penalizeze, doar că înjurăturile, de această dată, erau îndreptate chiar spre șefii platformei.

Ca urmare a reacțiilor negative, YouTube anunță acum că va aduce anumite ajustări privind regulile care vizează înjurăturile, însă, nu spune cum vor fi modificate acestea.

Cert este că șefii platformei video se tem că anumiți advertiseri, precum Apple sau Disney, care sunt mai sensibili la limbajul folosit, și-ar putea opri campaniile de publicitate derulate pe YouTube din cauza limbajului colorat.

Afla mai multe despre
youtube
video
înjurături  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on