Zelenski: 1,5 milioane de oameni, fără curent electric. Rusia a atacat Odesa cu 15 drone iraniene. ⋆ Universul.net

Foto: president.gov.ua

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat sâmbătă seară că atacurile Rusiei din cursul nopţii precedente asupra regiunii Odesa au lăsat 1,5 milioane de oameni fără energie electrică, o situaţie care ar putea dura câteva zile, deşi echipele de tehnicieni lucrează non-stop pentru refacerea infrastructurii energetice lovite, transmite News.ro.

„Situaţia din regiunea Odesa este foarte dificilă. După atacul nocturn al dronelor iraniene, Odesa şi alte oraşe şi sate din regiune se află în întuneric. Până în prezent, mai mult de 1,5 milioane de oameni din Odesa nu au energie electrică. Doar infrastructura critică este conectată, în măsura în care este posibilă furnizarea de energie electrică”, a spus Volodimir Zelenski în mesajul său zilnic transmis ucrainenilor la sfârşitul zilei.

El a precizat că în total, ruşii au folosit în cursul nopţii trecute 15 drone Shahed (de fabricaţie iraniană) pentru a ataca regiunea Odesa, iar apărarea antiaeriană ucraineană a reuşit doborârea a zece dintre ele.

„Inginerii energeticieni, echipele de reparaţii, autorităţile regionale – toată lumea lucrează non-stop pentru a restabili energia electrică. Din păcate, loviturile au fost critice, aşa că este nevoie de mai mult decât o perioadă de timp pentru a restabili electricitatea. Nu durează ore, ci câteva zile, din păcate. Vom face tot ce putem pentru a accelera recuperarea”, a promis preşedintele.

El a rugat populaţia ca între timp să-şi ajute prietenii, vecinii şi bătrânii din Odesa să găsească şi să folosească Punctele de Invincibilitate, acolo unde se pot încălzi, îşi pot încărca echipamentele electronice, pot avea acces la comunicaţii mobile şi pot primi sprijinul necesar.

Zelenski a spus că şi în alte regiuni continuă întreruperile de energie electrică, fie de urgenţă, fie pentru stabilizarea sistemului. „Sistemul energetic este acum, ca să spunem aşa, foarte departe de o stare normală – există o lipsă acută în sistem.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on