Zelenski i-a cerut ajutor lui Biden pentru populația civilă și infrastructura critică ⋆ Universul.net

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a discutat la telefon cu liderul de la Casa Albă, Joe Biden. Liderul ucrainean i-a cerut lui Biden să facă tot ce se poate pentru a ajuta la protejarea populaţiei civile a Ucrainei şi a infrastructurii critice, informează president.gov.ua, potrivit News.ro.

“Şeful statului şi-a exprimat recunoştinţa faţă de omologul american pentru un alt pachet de ajutor pentru apărare anunţat vinerea trecută, precum şi pentru sprijinirea consecventă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, pentru leadership în consolidarea eforturilor internaţionale de contracarare a agresiunii ruse”, se arată pe site-ul preşedinţiei ucrainene.

Volodimir Zelenski a subliniat că Ucraina doreşte să obţină pacea şi a atras atenţia asupra importanţei consolidării eforturilor internaţionale pentru atingerea acestui obiectiv. În acest scop, în timpul summitului G-20, preşedintele Ucrainei a prezentat Formula pentru pace, care prevede 10 paşi de importanţă critică, a căror implementare va face posibilă oprirea războiului. Zelenski a subliniat viziunea părţii ucrainene cu privire la continuarea lucrărilor în această direcţie importantă şi a prezentat iniţiativa unui Summit Global pentru Pace.

Zelenski şi-a exprimat recunoştinţa pentru asistenţa financiară şi pentru apărare fără precedent oferite de Statele Unite Ucrainei.” Ajută nu numai la succesul pe câmpul de luptă, ci şi la menţinerea stabilităţii economiei naţiunii noastre. Şeful statului a informat despre consecinţele terorii rachetelor ruseşti, care au dus la distrugerea a aproximativ 50% din infrastructura energetică ucraineană. În acest sens, Volodimir Zelenski a lăudat ajutorul alocat de Statele Unite pentru reconstrucţia sistemului energetic al Ucrainei. El şi-a exprimat speranţa aprofundării cooperării în acest domeniu”, adaugă president.gov.ua.

Preşedintele Ucrainei a subliniat, de asemenea, importanţa unei apărări aeriene capabile. Volodimir Zelenski i-a cerut preşedintelui Biden să facă tot ce se poate pentru a ajuta la protejarea populaţiei civile a Ucrainei şi a infrastructurii critice.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on