Zelenski răbufnește spre Musk, după o propunere controversată: Vino în Ucraina! VIDEO

scris astăzi, 14:21

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat o propunere a unui plan de pace a miliardarului american Elon Musk vizând să pună capăt Războiului rus în Ucraina și l-a invitat în Ucraina devastată de acest război, după ce acesta a provocat o controversă pe Twitter, în octombrie, prin această propunere de pace între Kiev și Moscova, relatează AFP.

Miliardarul american a sugerat ca Crimeea să rămână Rusiei, să se organizeze noi referendumuri – supervizate de ONU – în regiunile ”anexate” de Rusia și ca Ucraina să aibă un statut neutru, arată news.ro.

Zelenski a luat în derâdere – la un eveniment organizat de cotidianul american The New York Times (NYT) – propunerea miliardarului nonconformist.

CITEȘTE ȘI Imagini satelitare ale Ucrainei în beznă, folosite de navigatori pe Internet pro-Kremlin

El l-a invitat în Ucraina.

”Cred că fie cineva are o influență asupra lui, fie el trage concluzii singur”, a declarat Zelenski într-o videoconferință cu ocazia DealBook NYT, referindu-se la Musk.

”Dacă vrei să înțelegi ce a făcut Rusia aici, vino în Ucraina și ai să vezi singur”, i-a transmis șeful statului ucrainean.

”Iar apoi ai să-mi spui cum să se pună capăt războiului, cine l-a declanșat și când se va putea termina”, a subliniat el.

Fondatorul Tesla și SpaceX a lansat un sondaj, în octombrie, prin care i-a lăsat pe cei 100 de milioane de abonați ai săi pe Twitter să voteze asupra planului respectiv de pace.

CITEȘTE ȘI Rusia va interzice străinilor să folosească mamele sale surogat

Zelenski i-a răspuns, prin propiul sondaj pe Twitter, prin care întreba ”Pe care @elonmusk îl placeți mai mult?” –

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on