Zelenski: Ucraina va organiza „în această iarnă” un summit pentru a-şi prezenta formula de pace ⋆ Universul.net

Foto: president.gov.ua

„Stingerea luminii este ultima speranţă a teroriştilor, dar chiar şi fără lumină, noi ştim bine unde să tragem şi ce să eliberăm”, a spus luni seară preşedintele Volodimir Zelenski în mesajul zilnic transmis compatrioţilor pe care i-a avertizat, pe de altă parte, să se pregătească de noi atacuri ale Rusiei, care „încă mai are rachete”, transmite News.ro.

Zelenski i-a asigurat pe ucraineni că se depun toate eforturile pentru „a trece cu bine de această iarnă” şi le-a spus că încearcă să aducă în ţară cât mai multe echipamente care să compenseze daunele cauzate infrastructurii energetice de atacurile cu rachete ale Rusiei.

„Dar ar trebui să fim cu toţii conştienţi de faptul că Rusia nu a renunţat la tacticile sale de teroare. Absenţa unor lovituri masive cu rachete înseamnă doar că inamicul se pregăteşte pentru ele şi poate lovi în orice moment. Deşi este evident că, chiar şi fără lumină, ştim bine unde să tragem şi ce să eliberăm, Rusia încă mai speră la pene de curent. Aceasta este ultima speranţă a teroriştilor”, a spus Zelenski, făcând aluzie la atacurile surprinzătoare ale Ucrainei din ultimele zile.

Forţele ucrainene au lovit un centru al armatei ruse din Melitopolul ocupat şi un hotel din Kadiivka, în Luhansk, în care ar fi fost cazaţi mercenari din grupul Wagner. Ambele atacuri s-ar fi soldat cu victime multe în rândul ruşilor.

„Aşa că, atât timp cât au rachete – şi Rusia încă le are – vă rugăm să luaţi în serios toate avertismentele din partea comandamentului militar ucrainean, a forţelor noastre aeriene şi luaţi în serios alarmele aeriene. La toate nivelurile, trebuie să fim pregătiţi pentru orice intenţii ostile”, a atenţionat Zelenski.

El le-a vorbit ucrainenilor despre unul dintre evenimentele importante ale zilei de luni – participarea sa la o reuniune cu liderii din G7,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on