Zi liberă ULTIMA ORĂ Doar o zi liberă de la Guvern în 2022, în afara celor legale, pentru o minivacanță. Când va fi aceasta

scris ieri, 14:40

Pe lângă cele 15 zile libere legale, conform Codului Muncii, românii vor avea anul viitor de la Guvern doar o singură zi liberă în plus, care să le asigure o minivacanță. Și pentru aceasta vor trebui să aștepte până în decembrie, de Ziua Națională, când Guvernul va stabili data de vineri, 2 decembrie 2022, drept zi liberă, conform actului normativ pregătit în acest sens.  

VEZI AICI ZILELE LIBERE DE ANUL VIITOR

De ce este important: Conform unui proiect de lege intrat în vigoare în 2019, Guvernul este obligat să stabilească până cel mai târziu la data de 15 ianuarie a fiecărui an toate zilele libere ce vor acordate în acel an, înainte sau după sărbătorile legale, astfel încât bugetarii să poată beneficia de o minivacanță. Măsura este în măsură să faciliteze programările în industria ospitalieră.

CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Având în vedere că anul viitor 1 Decembrie va fi într-o zi de joi, Guvernul a pregătit deja acum actul prin care să declare ziua de vineri, 2 decembrie 2022, drept zi liberă. Astfel, va exista o minivacanță de 4 zile incluzând sfârștiul de săptămână. 

Zilele libere legale în 2022 sunt:

* 1 și 2 ianuarie (prima și a doua zi de Anul Nou) – sâmbătă și duminică;

* 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române) – luni;

* 22 aprilie (Vinerea Mare):

* 24 și 25 aprilie (Paștele ortodox) – duminică și luni;

* 1 mai (Ziua Muncii) –

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on