A comis un accident grav, dar se teme de fostele iubite, fiice de magistrați

Un tânăr din Iași a cerut magistraților să mute procesul la altă judecătorie de teamă că magistrații care se ocupă de caz ar putea fi imparțiali. Acesta fusese arestat după ce a condus beat și a comis un accident în care au fost răniți câțiva tineri.

Fapta lui a fost cercetată de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătorie, coleg de breaslă cu un alt procuror, de la alt Parchet similar, a cărui fiică fusese iubita lui Radu Victor Norocea, scrie Ziarul de Iași.

Acesta avusese o relație încheiată în termeni prea puțin amiabili și cu fiica judecătorului căruia i se repartizase spre analiză contestația la măsura arestării preventive. Mediatizarea cazului său ar reprezenta alt motiv pentru care judecătorii ieșeni nu ar putea fi imparțiali, susține acesta.

A intrat cu mașina într-o dubă cu pepeni

În dimineața zilei de 19 august, Norocea se afla la volanul unui Mercedes-Benz pe DJ 248, deplasându-se dinspre Rond CUG spre Horpaz. În dreptul complexului „Capitol”, pe fondul vitezei, a pierdut controlul asupra volanului în curbă, a părăsit carosabilul și a lovit o autoutilitară Mercedes încărcată cu pepeni, aflată în parcare. Autoutilitara a fost proiectată mai departe într-un Opel parcat.

Accidentul a avut ca urmare rănirea tinerei de 20 de ani de pe bancheta din dreapta șoferului, și a altor două tinere și a unui tânăr de pe bancheta din spate. Testarea cu aparatul Dräger a evidențiat o concentrație a alcoolului de 0,54‰ în aerul expirat de Norocea. Alcoolemia teoretică, calculată ulterior, era de 1,93‰ în sânge. Norocea a fost arestat preventiv pe 30 august, iar pe 19 octombrie măsura a fost înlocuită cu controlul judiciar. Cauza a făcut obiectul unui dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie, iar Norocea a fost trimis în judecată pe 20 septembrie.

 » Aflați mai multe informații aici.