Anamaria Marin (Enel), ponturi tari despre frigider, încărcătoare, centrală termică. Metode prin care reducem consumul de energie cu până la 40% / video

Anamaria Marin, Head of Marketing B2C, Enel X România, are numeroase recomandări, care, fiind aplicate, vor duce la facturi mult mai mici.

„Omenirea resimte nevoia unui consum inteligent, astfel încât să ajute la reducerea costurilor pe care le poate avea în contextul actual al pieței. A consuma eficient înseamnă automat un consum mai mic de energie electrică, iar acest lucru va duce și la o reducere a deșeurilor. Impactul reducerii deșeurilor se vede direct în amprenta de carbon pe care noi o lăsăm. Dacă reducem cantitatea de energie electrică, atunci costurile noastre pentru plata facturilor de utilități se vor reduce automat”, a spus Anamaria Marin, Head of Marketing B2C, Enel X România, în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCBusiness. 

„Eficiența energetică este procesul prin care reducem cantitatea de energie electrică pentru a folosi și a utiliza în continuare aceleași produse și servicii. Eficiența energetică înseamnă, de asemenea, o reducere a risipei de energie electrică”, a spus Anamaria Marin, dând ulterior un exemplu cu un bec. „Putem folosi un bec o anumită perioadă de timp, cu un anumit consum. Dar dacă schimbăm calitatea becului sau clasa energetică a becului respectiv, cu același consum de energie electrică putem utiliza acel consumator o perioadă mai lungă de timp sau, dacă păstrăm aceeași perioadă de timp, reducem cantitatea de energie electrică pe care o consumă”, a explicat Anamaria Marin.

Întrebată, ulterior, ce pot face consumatorii în casele lor pentru a reduce consumul de energie, dar în același timp să fie păstrat și un anumit confort, Anamaria Marin a oferit mai multe exemple. 

„Putem să ne gândim la multe acțiuni pe care le putem face. Cred că cel mai eficient lucru pe care îl putem face acum ar fi să ne producem singuri energie electrică. Un exemplu ar fi montarea de panouri fotovoltaice.

 » Aflați mai multe informații aici.