România, pe lista lui Zelenski de mulțumiri

Președintele Volodimir Zelenski a menționat România între țările și organizațiile care sprijină noua inițiativă a Kievului denumită “Cereale din Ucraina” (Grain from Ukraine), care are drept scop facilitarea transportului de cereale ucrainene.

“Volumul fondurilor acumulate pentru inițiativa noastră «Cereale din Ucraina» este în creștere și depășește deja 180 de milioane de dolari americani. Aceasta este deja una dintre cele mai mari inițiative umanitare ucrainene din punct de vedere istoric. Și va fi și mai mare”, a anunțat luni Volodimir Zelenski în mesajul său video transmis în fiecare seară, arată News.ro.

CITEȘTE ȘI TABEL Noi ieftiniri: Carburanții au ajuns la nivelul din urmă cu o lună și jumătate

”Austria, Belgia, Bulgaria, Marea Britanie, Grecia, Estonia, Irlanda, Spania, Italia, Canada, Qatar, Letonia, Lituania, Olanda, Germania, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, SUA, Turcia, Ungaria, Finlanda, Franța, Croația, Cehia, Elveția, Suedia, Uniunea Europeană și-au anunțat deja contribuția financiară, tehnică sau logistică la inițiativa Grain From Ukraine – este o participare semnificativă. La care se adaugă Republica Coreea, iar Japonia – încă din primele zile. Și, de asemenea, NATO. Și, bineînțeles, ONU”, a enumerat Volodimir Zelenski.

„Le sunt recunoscător tuturor celor care participă”, a transmis președintele ucrainean.

Volodimir Zelenski a vorbit prima dată despre această inițiativă ucraineană la 18 noiembrie, apoi a lansat-o oficial sâmbătă, 26 noiembrie, printr-un summit internațional privind securitatea alimentară, la care au participat, direct sau online, participanți din peste 30 de state. Programul ”Cereale din Ucraina” este prezentat drept o inițiativă umanitară, care are drept scop salvarea de la foamete a milioane de oameni.

”Acest program prevede achiziționarea de către parteneri a produselor alimentare de la producătorii ucraineni și trimiterea lor în țările din Africa și Asia care se află în pragul foametei. Acest lucru va permite organizarea sprijinului internațional pentru agricultura ucraineană,

 » Aflați mai multe informații aici.