Asigurări – Pierderile globale din asigurări pentru catastrofe naturale vor ajunge la 112 miliarde de dolari pentru 2022

scris astăzi, 12:31

Se estimează că pierderile globale din asigurări pentru catastrofe naturale vor ajunge la 112 miliarde de dolari pentru 2022, ca urmare a impactului uraganului Ian, care a lovit Florida la începutul acestui an, potrivit companiei de brokeraj de reasigurări Guy Carpenter, transmite Reuters.

Inundațiile și grindina din Europa, inundațiile din Australia și furtunile severe din Statele Unite au contribuit, de asemenea, la acest total, a spus Guy Carpenter într-un comunicat.

CITEȘTE ȘI FOTO Rubla rusească și real-ul brazilian, cele mai “performante” valute. Forintul ungar, printre marii pierzători

Uraganul Ian și alte catastrofe naturale au cauzat pierderi asigurate estimate la 115 miliarde de dolari în 2022, cu mult peste media pe 10 ani de 81 de miliarde de dolari, a estimat reasigurătorul Swiss Re la începutul lunii decembrie, scrie News.ro.

Ratele de reasigurare sunt de așteptat să crească brusc la data cheie de reînnoire de 1 ianuarie, ca urmare a pierderilor legate de uraganul Ian și războiul din Ucraina, potrivit unor surse din industrie.

Asigurătorii de nave au exclus Ucraina, Rusia și Belarus de la polițele de răspundere civilă de război, deoarece reasigurătorii își reduc expunerea.

Discuțiile despre rate și excluderile de război au făcut ca negocierile dintre asigurători și reasigurători să fie tensionate în 2022, potrivit surselor din industrie.

Sezonul de reînnoire din 2022 a fost ”unul dintre cele mai dificile… pe care le-a experimentat sectorul”, a spus Guy Carpenter, adăugând că procesul a fost ”extrem de târziu”.

Pierderile proiectate nu includ impactul celor mai recente catastrofe naturale din decembrie, a adăugat Guy Carpenter.

Afla mai multe despre
asigurari
pierderi  » Aflați mai multe informații aici.