Austriac din România, condamnat la închisoare cu executare după împușcarea unui câine fără stăpân

Joi, 19 Ianuarie 2023, ora 08:42

579 citiri

Un pensionar austriac stabilit în România, lângă Timișoara, a fost condamnat definitiv la doi ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru contrabandă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uciderea unui câine fără stăpân, arată adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, sentința prin care pensionarul austriac a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare a fost pronunțată de Curtea de Apel Timișoara. Potrivit sentinței de condamnare, dosarul penal pe numele cetățeanului austriac, cu reședință temporară în România, a fost deschis în 2 ianuarie 2022, când o angajată de la stația CFR – Timișeni din comunitatea Șag a auzit mai multe bubuituri, crezând că sunt petarde sau artificii.

Ieșită afară, femeia l-a văzut pe bărbat „care pleca dinspre vechea sală de aşteptare a stației, înspre spatele gării, din interiorul vechii săli de așteptare auzindu-se mai multe zgomote care proveneau de la câini”.

Mergând la vechea sală de așteptare a stației, femeia a văzut un câine împușcat și a sesizat Poliția. În urma anchetei s-a descoperit că austriacul este, în Austria, deținător legal a unei arme de vânătoare, a unei puști de tir și a unui pistol Glock. Ancheta a mai arătat că austriacul a introdus armele în România fără a avea acest drept.

Astfel, bărbatul a fost trimis în judecată pentru contrabandă, nerespectarea armelor și munițiilor și uciderea animalelor. Austriacul a declarat că „nu a declarat lucrătorilor vamali armele și muniția transportate de acesta, nefiind sigur că este necesar să fie autorizat și pe teritoriul României pentru a deține, purta și folosi armele și munițiile letale”.

Judecătorii au arătat că bărbatul „a încercat să acrediteze ideea potrivit căreia uciderea câinelui a fost determinată de atacarea câinelui său de o haită de câini”.

 » Aflați mai multe informații aici.