Biden promulgă legea privind căsătoriile între persoane de acelaşi sex ⋆ Universul.net

Preşedintele Joe Biden a promulgat, marţi, o lege federală istorică privind noile măsuri de protecţie pentru cuplurile homosexuale şi interrasiale, la 10 ani de când a recunoscut într-o emisiune tv că se simte confortabil cu astfel de căsătorii, marcând, astfel, un moment de cotitură, atât în cariera personală, cât şi pe plan naţional, transmite CNN, potrivit News.ro.

Biden a semnat Legea privind respectul pentru căsătorie în faţa a mii de invitaţi pe Peluza de Sud, în cadrul unui eveniment despre care Casa Albă a spus că reflectă importanţa momentului.

„Căsătoria este o propunere simplă. Pe cine iubeşti? Şi vei fi loial acelei persoane pe care o iubeşti?”, a întrebat preşedintele de pe Peluza de Sud.

„Nu este mai complicat de atât”, a adăugat el.

Biden a declarat că legea recunoaşte că „toată lumea ar trebui să aibă dreptul de a răspunde singură la aceste întrebări, fără intervenţia guvernului” şi asigură „protecţiile federale care vin odată cu căsătoria”.

 „În cea mai mare parte a istoriei naţiunii noastre, am refuzat cuplurilor interrasiale şi cuplurilor de acelaşi sex aceste protecţii”, a spus Biden.

„Nu am reuşit să le tratăm cu aceeaşi demnitate şi respect. Iar acum, această lege cere ca o căsătorie interrasială şi căsătoria între persoane de acelaşi sex să fie recunoscută ca fiind legală în fiecare stat al naţiunii”, a mai afirmat şeful statului.

Noua lege anulează oficial Legea privind apărarea căsătoriei, care definea căsătoria ca fiind între un bărbat şi o femeie. Ea impune ca statele să onoreze valabilitatea licenţelor de căsătorie din afara statului, inclusiv a uniunilor între persoane de acelaşi sex şi interrasiale.

În calitate de senator, Biden a votat pentru Legea privind apărarea căsătoriei în 1996.

 » Aflați mai multe informații aici.