Care este vaca din sistemul nostru de educație?

Autor: Dana Ilies – life coach si mentor pentru copii si adolescenti

Miercuri, 04 Ianuarie 2023, ora 12:03

1048 citiri

O să încep prin a vă spune o poveste despre un înțelept care mergea cu discipolul său pe un munte. Dintr-o dată, vremea se înrăutățește, începe o furtună, și cei doi sunt nevoiți să-și întrerupă drumul și să caute adăpost. Norocul face ca, în scurt timp, ei să găsească o căsuță sărăcăcioasă și dărăpănată. Bat la ușă, omul care le răspunde este un om bun și îi primește.

Odată intrați în colibă, înțeleptul și discipolul văd că acolo locuiește o familie cu doi copii, toți înghesuiți într-o cameră.

În spatele colibei era însă un grajd mare, cu acoperișul impecabil, luminos și spațios. Omul le spune că acela este adăpostul vacii, și că ei fac tot ce pot să-i asigure vacii toate condițiile pentru că fără laptele și brânza de la ea nu ar putea supraviețui.

Pentru că sunt nevoiți să stea peste noapte, și nu au loc să doarmă în colibă, celor doi li se face un culcuș confortabil în grajdul vacii.

A doua zi, dis de dimineață, văzând că vremea s-a îndreptat, înțeleptul îi spune discipolului ‘hai să mergem’, își iau bagajele și pleacă. După ce parcurg o distanță scurtă, înțeleptul îi spune discipolului ‘așteaptă-mă că trebuie să mă întorc puțin’, discipolul așteaptă, înțeleptul se întoarce, și după câteva minute el apare schimbat la față și alergând.

Discipolul vede panica înțeleptului, o ia la fugă după el și întreabă în timp ce alerga’ de ce fugi așa, ce s-a întâmplat?’ și înțeleptul îi spune: ‘am omorât vaca’.

Timpul trece, și peste câțiva ani, drumul înțeleptului însoțit de același discipol trece prin același loc.

 » Aflați mai multe informații aici.