Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR, îi dă replica lui Adrian Cozma de la PNL

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, afirmă, vineri, că deputatul PNL Adrian Cozma are o atitudine antimaghiară consecventă, recidivează şi neagă acuzaţiile potrivit cărora liderii maghiari nu au transmis mesaje de Ziua Naţională a României.”El (Adrian Cozma – n.red.) are o atitudine antimaghiară consecventă, recidivează, nu se află la prima abatere”, a declarat, vineri, la Digi 24, Csoma Botond, chestionat despre declaraţia deputatului PNL Adrian Cozma potrivit căreia ”UDMR nu are ce să mai caute la guvernare” pentru că nu au transmise mesaje de Ziua Naţională.

Liderul maghiar a explicat că a transmis pe Facebook un astfel de mesaj şi a adăugat că susţine în continuare declaraţiile făcute la şedinţa solemnă a Parlamentului.

”Nu cred că e motiv de rupere a coaliţiei. La PNL n-am văzut încă, în afară de…nici postarea lui Cozma nu am văzut-o. Nu cred că ar fi motiv de rupere a coaliţiei. Unii au înţeles greşit mesajul, unii au vrut să nu înţeleagă greşit, nu comentez. Acele declaraţii le-am făcut în spiritul declaraţiei de la Alba Iulia. Consider că nu a fost nimic jignitor”, a mai declarat Csoma Botond.

Deputatul PNL Adrian Cozma a scris, vineri, pe Facebook că ”UDMR nu are ce să mai caute la guvernare”, el acuzându-i pe liderii UDMR că nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Naţională, nici măcar unul de minimă decenţă.

”Cred că trebuie să refacem formula guvernării. UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel”, spune parlamentarul liberal. 

Şedinţa solemnă a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată sărbătoririi Zilei Naţionale a României a fost marcată de scandal, după ce deputatul UDMR Csoma Botond a afirmat, de la tribună, că ”liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on