Cum a ajuns tâlhar un student cu bursă de merit. Banii primiți de la școală nu-i ajungeau pentru a trăi

Luni, 28 Noiembrie 2022, ora 04:35

734 citiri

Un student cu bursă de merit de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru tâlhărie calificată după ce i-a furat unui adolescent telefonul.

Tânărul a declarat că a ajuns să comită tâlhăria pentru că banii din bursă nu îi erau suficienți pentru se întreține.

Judecătoria Sibiu a pronunțat o primă sentință într-un dosar de tâlhărie calificată în care a fost trimis în judecată un student de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Tânărul de 21 de ani, bursier cu bursă de merit, a fost trimis în judecată pentru că în martie 2022, „întrucât avea un venit de doar 700 de lei, reprezentat de bursa de merit, sumă care nu îi permitea să achite chiria lunară 270 lei și să își asigure cele necesare traiului”, a luat decizia să comită o tâlhărie cu ocazia căreia să fure un telefon pe care să îl vândă ulterior.

Astfel, în seara zilei de 1 martie 2022, în jurul orei 20:40, purtând o mască de ski pentru a-şi ascunde identitatea şi mănuşi, studentul a observat venind din sens opus două persoane: un băiat de 17 ani care vorbea la telefon și sora lui.

„Ajuns în dreptul acestora, inculpatul a împins uşor persoana vătămată cu mâna în umărul drept, după care a pus mâna pe telefonul mobil pe care aceasta îl ţinea în mâna stângă. În acel moment, victima a tras de telefon, încercând să opună rezistenţă, însă inculpatul, fiind mai puternic a reuşit să i-l smulgă din mână, după care a fugit. Persoana vătămată a fugit după inculpat, însă nu a reuşit să îl ajungă, pierzându-l din vedere pe Aleea Şelimbăr”, se arată în rechizitoriu.

A recunoscut tot

Sora victimei a anunțat Poliția,

 » Aflați mai multe informații aici.