Daea introduce în premieră „bunăstarea pentru taurine”: Vaca este acum dușmanul numărul unu al planetei, e de vină pentru tot

scris astăzi, 16:24

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat la Târgu Mureș că introducerea, prin Planul Național Strategic (PNS) 2023-2027, a măsurilor de sprijin de „bunăstare pentru taurine” sunt motivate de faptul că „această specie se află într-un moment dificil” deoarece „toate cătările acuzelor sunt între coarnele vacii”.

„Este pentru prima dată în România când introducem bunăstare pentru taurine, fie taurine de carne, fie de lapte. Știm foarte bine că această specie se află într-un moment dificil. Peste tot la noi cunoașteți acest lucru. E o greutate formidabilă generată și de seceta pe care am avut-o, pe care ați gestionat-o în primul rând cu buzunarul dumneavoastră, mai puțin în această zonă, dar și aici taurina, vaca de lapte, acum este dușmanul număr unu al planetei, a devenit principalul poluator. Toate cătările acuzelor sunt între coarnele vacii, vaca e de vină pentru tot”, a spus ministrul agriculturii, potrivit Agerpres.

CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză – Vel Pitar, vândut unui mare grup mexican

”În condițiile în care știm foarte bine că ecosistemul trebuie să rămână într-o corelație optimă, iar planta fără animal sau terenuri fără animal nu există. Cum nu poate exista zootehnie fără producție vegetală, cum de altminteri nu poate fi industrie prelucrătoare din zootehnie dacă n-ai animal. Păi despre ce vorbim aici? Acest ecosistem care, pe de o parte, menține nuanța biodiversității și interesului european și nu numai, trebuie să îl vedem în realitatea lui și în dimensiunea lui pentru a putea mergem mai departe. Și de aceea introducem bunăstarea pentru prima dată ca formă de sprijin, introducem plata pe lapte și taurină”, a declarat Petru Daea, în cadrul conferinței regionale de la Târgu Mureș a Caravanei Cunoașterii PNS 2023-2027.

Ministrul Agriculturii a mai afirmat că momentul dificil pe care îl traversează zootehnia,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on