Dorin Cocoş, Gheorghe Stelian şi foștii șefi ANRP au scăpat de condamnări ⋆ Universul.net

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, luni, încetarea procesului faţă de oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Gheorghe Stelian, condamnaţi inițial la 3 ani de închisoare, respectiv 6 ani de închisoare în dosarul despăgubirii frauduloase a lui Gheorghe Stelian de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ca urmare a intervenţiei prescripţiei penale. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul fostului preşedinte ANRP Crinuţa Dumitrean şi al fostului vicepreşedinte al instituţiei Sergiu Diacomatu, condamnaţi în prima instanţă la 7 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, luni, încetarea procesului penal faţă de Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu şi Gheorghe Stelian, judecaţi pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. De asemenea, magistraţii au decis încetarea procesului şi faţă de Dorin Cocoş, judecat pentru trafic de inflenţă, tot în urma intervenţiei prescripţiei răspunderii penale potrivit News.ro.

ÎCCJ a mai hotărât să menţină dispoziţia de confiscare specială de la Dorin Cocoş a sumei de 10 milioane de euro şi l-a obligat pe Emil Nuţiu, în solidar cu Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu şi Gheorghe Stelian, la plata sumei de 218.353.075 lei, cu titlu de despăgubiri civile.

Decizia ÎCCJ este definitivă.

În iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe omul de afaceri Dorin Cocoş la 3 ani şi o lună de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în timp ce fiul acestuia, Alin Cocoş, a fost achitat. În cazul lui Dorin Cocoş s-a dispus şi confiscarea a 10 milioane de euro.

De asemenea, magistraţii instanţei supreme i-au condamnat la 7 ani şi şase luni de închisoare cu executare pe Crinuţa Dumitrean şi pe Sergiu Diacomatu,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on