Energia, noul izvor de bani fără dobândă, pentru unii. Cine uită, riscă să repete greșelile din trecut

În viață, uneori este bine să mai și uiți din neplăcerile prin care ai trecut, să poți să-ți umpli sufletul cu bucurii și momente fericite, care, zic doctorii, îți fac bine la sănătate, în general.

Aceste ștergeri voluntare nu se pot aplica și pentru relațiile comerciale dintre consumatori și furnizorii de energie, așa cum încearcă cei de la ANRE, pe criterii de eficiență (care, a cui, pentru cine?) să justifice schimbarea contoarelor la consumatorii casnici, contra cost.

Interesant e că acum la sfârșit de an, așa ca să nu fie prea ostentativ observată, apare în media știrea că se vor înlocui contoarele la consumatori cu unele performante, care vor da indexul direct distribuitorului, care vor face diferența de tarif dacă consumi noaptea sau ziua pe zone orare, așa cum este în multe țări membre, ca noi, în UE.

Dar, pentru că nu-i așa, săracii distribuitori, ocupați cu număratul profitului după toată degringolada din 2022, cu presiunea pusă de guvern, că nu le-a dat banii care au fost promiși, nu mai pot gândi de unde să mai facă rost de bani pentru aceste contoare, s-au gândit, împreună cu cei de la ANRE, dacă tot le trimit aia facturi de plata a indemnizațiilor, să pună și asta pe cârca consumatorilor. Dacă tot sunt captivi, consumatorii n-au ce face și vor plăți, dacă este reglementare aprobată de Parlament.

Domnilor, dumneavoastră, uitați sau aveți memoria selectivă, când va duceți pe această pantă lunecoasă. Va readuc eu pe drumul drept. Și va explic. Când am înființat postul de consum de la proprietatea mea, am mai scris asta, dar văd că nimeni nu a sesizat jaful făcut acum 20 de ani (nici nu aveau cum, pentru că toți aveau temei legal pe ce făceau), am plătit branșamentul – cca 4.800 Euro în lei,

 » Aflați mai multe informații aici.