Europa și restul lumii. De ce imigrația ilegală n-o poate exclude pe cea legală  

Europa și Restul Lumii. De Ce Imigrația Ilegală N-o Poate Exclude Pe Cea Legală   | Libertatea

Mergi direct la conținut »

Europe, Greece, Macedonia border Idomeni/Gevgelija, May 26, 2016 : The inside of the Idomeni refugees camp as it is today, the tents and the structures have been permanently dismantled and the last refugees left the camp, bringing with them their luggage.
Photo,Image: 287258782, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Salvează articol

Tărășenia numită „Austro-Schengen” a repus pe tapet chestiunea imigrației în Uniunea Europeană. Pe lângă observația că omul, ca specie, alternează mobilitatea spațială și simțul teritorial, se cuvine să ne amintim că Lumea Nouă a fost colonizată de europeni tocmai prin masive valuri succesive de emigrație.

Cuvântul-cheie este colonizarea. Noi am făcut-o în cele două Americi și în Africa sau în Asia-Pacific (deci pe toată planeta), așa că nu puteam evita refluxul, mișcarea inversă. Azi, Sudul Global – mai puțin dezvoltat – presează enorm asupra Nordului Global, ultra-prosper. Uniunea Europeană e principala vizată, chiar dacă zidul de la frontiera SUA cu Mexic, promis și început de administrația Trump, arată că nicio putere occidentală nu e scutită de acest fenomen, care se cere gestionat politic, printr-un meniu complex de măsuri economice și manevre diplomatice. 

Înțelepciunea curentă spune că partidele de stânga sunt internaționaliste,

 » Aflați mai multe informații aici.