Rivian întrerupe colaborarea cu Mercedes-Benz pentru producerea de furgonete electrice în România, Polonia sau Ungaria

Rivian întrerupe colaborarea cu Mercedes-Benz pentru producerea de furgonete electrice în România, Polonia sau Ungaria – Foto Pexels

Compania americană Rivian Automotive Inc a anunţat luni că societatea mixtă pe care o deţine cu Mercedes-Benz va lua o pauză, după doar trei luni de când firmele au încheiat un parteneriat pentru a produce furgonete electrice în România, Polonia sau Ungaria, transmite Reuters. 

Producătorul american de vehicule electrice a informat că se va concentra pe afacerile sale comerciale şi de consum, pentru a spori fluxul de numerar al operaţiunilor sale din SUA.

‘Întreruperea parteneriatului reflectă procesul prin care evaluăm permanent proiectele noastre majore, în timp ce ţinem cont de condiţiile economice actuale şi anticipate’, a afirmat directorul financiar al Rivian, Claire McDonough.

În septembrie, Mercedes-Benz Vans şi Rivian au încheiat un memorandum de înţelegere privind producerea de furgonete electrice într-o fabrică din România, Polonia sau Ungaria, în următorii ani, în cadrul unei societăţi mixte.

Planurile pentru unitatea unde vor fi produse vehicule electrice Mercedes-Benz Vans în Jawor, Polonia, nu sunt afectate iar strategia privind electrificarea nu va fi modificată, a afirmat Mathias Geisen, şeful Mercedes-Benz Vans. 

VEZI ȘI – Amazon investeşte peste 1 miliard de euro în flota electrică din Europa

Amazon nu a precizat ponderea vehiculelor electrice în flota sa din Europa, însă a menţionat că acestea au livrat anul trecut 100 milioane de colete.

Amazon.com Inc a anunţat luni că în următorii cinci ani va investi peste un miliard de euro în camioane şi vehicule comerciale electrice, precum şi în centre cu emisii scăzute de carbon din Europa, accelerând trecerea la zero emisii de dioxid de carbon, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Cel mai mare retailer online din lume a precizat că investiţiile sunt menite să sporească inovaţiile în industria transporturilor şi să încurajeze un nivel mai ridicat al infrastructurii publice de încărcare pentru vehiculele electrice (EV).

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on