Evenimente organizate de Ziua Naţională a României, în Bucureşti ⋆ Universul.net

Foto: INQUAM/Cătălin Caciuc

În Bucureşti, Ziua Naţională va fi sărbătorită la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei, la Opera Comică pentru Copii sau la Sala Radio, transmite News.ro.

Ziua Naţională va fi sărbătorită la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei cu un concert de muzică populară. Lavinia Goste alături de maestrul dirijor Marius Zorilă, Orchestra Naţională ]Valahia[ şi invitatul de onoare Valentin Samfira vor aduce melodii din toate zonele etnofolclorice ale ţării, interpretate la instrumente tradiţionale, precum fluier geamăn, cimpoi, caval, ocarină, trâmbiţă, nai sau taragot. Butterfly Band va completa programul.

Târgul „Poveste de Crăciun” din curtea Operei Comice pentru Copii va fi deschis de luni până vineri, între orele 15.00 – 21.00, sâmbăta şi duminica – între orele 10.00 – 22.00. În zilele de 1, 2, 26, 27, 28 şi 29 decembrie, programul de vizitare este între orele 10.00 – 22.00, pe 24 decembrie – între orele 10.00 – 16.00. Pe 25 decembrie, târgul este închis.

Joi, 1 decembrie, de la ora 19.00, apreciatul dirijor Cristian Mandeal se va afla la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio, într-un eveniment care va cuprinde partituri semnate de Ion Dumitrescu, Edward Elgar şi Camille Saint-Saëns.

Evenimentul îl are ca invitat special pe unul dintre cei mai importanţi tineri muzicieni români: violoncelistul Cornelius Zirbo, care s-a perfecţionat la Paris, unde a studiat în cadrul Clasei de Excelenţă de Violoncel a lui Gautier Capuçon, desfăşurată la Fundaţia Louis Vuitton. Cornelius este şi laureat a numeroase concursuri în ţară şi în străinătate şi activitatea sa artistică s-a desfăşurat deja pe patru continente. Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00).

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on