Final de proces pentru deputatul PNL Mugurel Cozmanciuc. Martor: „Mi-a spus că Apele și Pădurile sunt ale ungurilor”

Deputatul liberal Corneliu-Mugurel Cozmanciuc află pe data de 9 ianuarie 2023 dacă rămâne achitat sau, dimpotrivă, va fi condamnat pentru trafic de influență, în dosarul în care procurorii îl acuză că ar fi luat 500.000 de lei pentru ca un apropiat al afaceristului nemțean Sorin Emanoil Ciufudean să fie „uns” la șefia Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR).

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a dezbătut luni, 5 decembrie, apelul procurorilor DNA împotriva hotărârii de achitare a lui Corneliu-Mugurel Cozmanciuc pronunțată pe fond de Secția penală.

Din discuțiile de la proces a reieșit și un amănunt important din „culisele” politicii, anume că în orice guvernare, fie de „dreapta”, fie de „stânga”, atunci când UDMR se află la în Executiv într-o coaliție, „Apele și Pădurile sunt ale ungurilor” – adică Romsilva și ANAR au șefia „rezervată” acestei formațiuni politice.

„Subliniez că nu am făcut niciun fel de infracțiune, nu am promis nimic și nu am lăsat să se înțeleagă că aș avea influență”, a declarat în ultimul cuvânt deputatul PNL Corneliu-Mugurel Cozmanciuc.

Pe lângă Costel Alexe și-ar fi exercitat influența liberalul de Neamț, pentru ca un apropiat al omului de afaceri Sorin Emanoil Ciufudean – un anume Vlad Florea Gabrian – să ajungă la șefia ANAR, o instituție cu care afaceristul avea contracte.

„Se reține, astfel, că inculpatul Ciufudean Sorin Emanoil în raport de interesul ca această funcție să fie ocupată de o persoană pe care să o poată controla – pentru a-și asigura atât obținerea de contracte, cât și decontarea lucrărilor efectuate – a hotărât împreună cu inculpatul Marcoci Vlad ca persoana pe care o vor sprijini să devină director general să fie Gabrian Vlad Florea, director tehnic în cadrul ABA Siret”, notează procurorii în rechizitoriu.

Se mai reţine în actul de sesizare că Mugurel Cozmanciuc ar lăsat să se înțeleagă că are influență pe lângă noul ministru al Mediului de la acea vreme,

 » Aflați mai multe informații aici.