Giurgiu: Bulgar cercetat după ce a încercat să introducă ilegal în România peste 2.000 de..

Giurgiu: Bulgar cercetat după ce a încercat să introducă ilegal în România peste 2.000 de pachete de ţigarete2022-12-05 11:14:24Nr afisăriModifică dimensiunea fontului:Un cetăţean bulgar în vârstă de 47 de ani este cercetat penal după ce a încercat să introducă ilegal în România, într-un microbuz, fără documente de provenienţă, peste două mii de pachete cu ţigarete.

“La PTF Giurgiu – Rutier s-a prezentat la intrarea în ţară un cetăţean bulgar, în vârstă de 47 de ani, aflat la volanul unui microbuz, înmatriculat în Bulgaria. Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, poliţiştii au descoperit, în portbagaj, în diferite genţi de voiaj, cantitatea totală de 2.006 pachete cu ţigarete de diferite mărci. Şoferul nu deţinea documente de provenienţă pentru întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 40.120 lei, aceasta fiind reţinută în vederea continuării cercetărilor la sediul Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu”, se arată într-un comunicat de presă, emis luni, de ITPF Giurgiu.

În prezent, faţă de conducătorul microbuzului sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea de către orice persoană sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, cu excepţia celor deţinute în antrepozitul fiscal, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a zece mii de ţigarete, patru sute de ţigări de foi de trei grame, două sute de ţigări de foi mai mari de trei grame, tutun de fumat peste un kilogram, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste două sute de litri, produse intermediare peste trei sute de litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste trei sute de litri, faptă prevăzută şi pedepsită de art.452, alin.1, lt.h, din Legea nr.227/2015. AGERPRES/(AS- autor: Camelia Bigan, editor: Karina Olteanu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente.

 » Aflați mai multe informații aici.