Greenfield. IMPACT acționează în instanță Primăria București, Primăria Sector 1 și Romsilva

IMPACT Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar înființat în România și totodată prima companie imobiliară listată la Bursa de Valori București, a introdus în instanță o acțiune împotriva Primăriei Municipiului București, Primăriei Sectorului 1 București și Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, în vederea determinării instituțiilor menționate de a-și respecta obligațiile asumate prin hotărârile Consiliului General al Municipiului București, cele ale Consiliului Local al Sectorului 1 și cele din actul de acceptare a donației încheiate cu IMPACT și să deschidă definitiv accesul public între Aleea Privighetorilor și Drumul Pădurea Pustnicu.

Decizia de a promova acțiuni în instanță a fost luată ca urmare a tergiversării de către autorități a procedurii de redeschidere definitivă a accesului public pe drumul Vadul Moldovei, conform cu obligațiile legale asumate și ca urmare a declarațiilor nefondate ale unor reprezentanți ai acestor instituții care aveau sarcina să rezolve, nu să împiedice acest proces, se arată într-un comunicat de presă.

„Având în vedere închiderea unei porțiuni a străzii Vadul Moldovei care servea drept singura cale de acces către Sectorul 1 pentru locuitorii ansamblului GREENFIELD Băneasa, precum și cele mai recente declarații publice ale autorităților locale prin care refuză să pună în aplicare propriile hotărâri, IMPACT nu are altă cale legală decât să le acționeze în justiție. Facem acest lucru cu regret, întrucât ne-am fi dorit o colaborare mult mai bună cu autoritățile, în beneficiul celor peste 6.500 de locuitori ai Sectorului 1.”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO IMPACT Developer & Contractor. 

Informația vehiculată în spațiul public conform căreia dezvoltatorului IMPACT îi revenea obligația realizării căilor de acces în ansamblu prin documente semnate și asumate, este falsă. Cu toate acestea, IMPACT și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini autoritățile în acest sens, propunând realizarea prin investiție proprie a unor soluții de acces suplimentare. Deși IMPACT a început demersurile în anul 2017,

 » Aflați mai multe informații aici.