IGSU: Verificări inopinate la operatorii economici – două obiective închise pentru încălcarea..

IGSU: Verificări inopinate la operatorii economici – două obiective închise pentru încălcarea cerinţelor de securitate la incendiu2022-11-28 12:19:52Nr afisăriModifică dimensiunea fontului:Două obiective au fost închise pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, în urma verificărilor inopinate la operatorii economici efectuate în perioada 21 – 27 noiembrie în toată ţara, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), transmis, luni, AGERPRES.

Cuantumul total al amenzilor aplicate depăşeşte 1.300.000 lei.

Pentru un obiectiv din judeţul Bacău a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 lei, ca sancţiune principală. Complementar, s-a oprit funcţionarea până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, pentru depăşirea numărului maxim de utilizatori cu mai mult de 10%, neasigurarea echipării cu instalaţii de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiilor etc.

De asemenea, pentru un obiectiv din judeţul Cluj, a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 lei, ca sancţiune principală, iar complementar s-a oprit funcţionarea până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, pentru neasigurarea instalaţiilor de desfumare, precum şi pentru lipsa echipării construcţiei cu instalaţii de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiilor.

Inspectorii de prevenire au desfăşurat acţiuni de control la 312 operatori economici din toate judeţele ţării şi din Bucureşti.

Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori şi accesibilitatea căilor de evacuare.

Au fost constatate şi alte 907 neconformităţi pe linia securităţii la incendiu, sancţionate cu 514 avertismente şi 302 amenzi, în cuantum de 1.302.600 lei. Potrivit IGSU, 79 dintre deficienţe au fost soluţionate pe timpul controalelor.

“Pe timpul verificărilor, inspectorii de prevenire au identificat 44 de obiective care nu deţineau autorizaţia de securitate la incendiu sau alte încălcări care ţin de exploatarea necorespunzătoare a căilor de evacuare,

 » Aflați mai multe informații aici.