Iohannis: Sărbătoarea Zilei Naţionale din acest an ne găseşte într-un nou context tensionat, provocat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Avem nevoie să ne consolidăm încrederea în valorile euroatlantice ⋆ Universul.net

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că sărbătoarea Zilei Naţionale din acest an îi găseşte pe români într-un context tensionat, din cauza războiul pe care Rusia îl duce împotriva Ucrainei şi este nevoie „să ne consolidăm încrederea în valorile euroatlantice şi să nu ne îndepărtăm de ele”, notează News.ro.

Celebrăm astăzi momentul istoric în care visul de secole al poporului nostru a devenit realitate. Cu emoţie şi recunoştinţă, evocăm amintirea celor care, însufleţiţi de patriotism şi conduşi de viziunea unei naţiuni moderne, au înfăptuit Unirea la Chişinău, la Cernăuţi, la Iaşi, la Alba-Iulia şi la Bucureşti. Valorile şi idealurile în care au crezut şi pentru care s-au jertfit înaintaşii noştri în Primul Război Mondial, pe Jiu, la Dragoslavele ori în bătăliile de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz sunt temelia României puternice. Aceste valori şi idealuri ne-au dat mereu forţa de a merge înainte, chiar şi în cele mai dificile vremuri. Însă tocmai astfel de puncte de cotitură ne arată care ne sunt adevăratele repere, clarifică diferenţa dintre bine şi rău şi ne determină să ne asumăm principiile în care credem. Dificultăţile ne întăresc şi dau semnificaţie mesajului Zilei noastre Naţionale peste generaţii, şi anume că, în momentele majore ale istoriei, noi, românii, suntem solidari, punem în valoare ceea ce ne uneşte şi devenim, împreună, mai puternici şi mai respectaţi”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele României a vorbit şi despre contextul tensionat provocat de războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei.„ Izolaţionismul şi teoriile populiste care clamează un fals naţionalism arhaic sunt perfide şi deopotrivă periculoase, pentru că găsesc teren fertil mai ales în timpuri dominate de crize profunde, aşa cum se întâmplă acum”, a adăugat şeful statului.

Sărbătoarea Zilei Naţionale din acest an ne găseşte într-un nou context tensionat,

 » Aflați mai multe informații aici.