Isărescu: Dacă un bancher dă un credit unei societăţi cu capital negativ, nu e chiar penal, dar nici departe ⋆ Universul.net

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat, joi, că, dacă un bancher dă credit unei societăţi cu capital negativ “nu este chiar penal, dar nici departe”, explicând că acest lucru înseamnă că dă bani cuiva care ştie că nu are de unde să-i returneze, nu are nicio garanţie.

Mugur Isărescu a declarat, joi, într-o conferinţă privind lansarea Raportului asupra stabilităţii financiare – decembrie 2022, că băncile din România au o capitalizare mai bună decât media europeană.

Noi am avut, în ceea ce priveşte rata fondurilor proprii, de la început, preocuparea de a cere băncilor să fie bine capitalizate pe fondurile proprii. Şi suntem chiar cu o capitalizare mai bună decât media europeană, or fi ţări europene cu o rata fondurilor proprii peste noi, dar suntem pe verde. Mare problemă, în special după criza din 2008 – 2009, au fost creditele neperformante, atât de mare încât putea să dărâme sistemul bancar din România. (…) Rezolvarea problemei creditelor neperformante în România a fost o evoluţie pozitivă, care ne-a salvat de necazuri şi stăm acum chiar mai bine decât media europeană”, a afirmat Isărescu, potrivit News.ro.

El a mai declarat că dacă un bancher dă credit unei societăţi cu capital negativ “nu e chiar penal, dar nici departe”.

Haideţi, domnule guvernator, că băncile astea din România suflă şi în iaurt. Păi, ce să facă domnu’, i-am spus. Dacă un bancher dă un credit unei societăţi cu capital negativ, nu e chiar penal, dar nici departe. Înseamnă că dă bani cuiva care ştie de la început că nu are de unde să dea înapoi, nu are nicio garanţie. Dar au şi ei dreptate, cei care zic despre prietenii noştri,

 » Aflați mai multe informații aici.