Nou focar de gripă aviară la granița României ⋆ Universul.net

Un nou focar de gripă aviară a fost identificat la o fermă de gâşte din judeţul Bekes din sud-estul Ungariei, la frontiera cu România, anunţă Autoritatea Sanitară Veterinară din Ungaria, potrivit agenţiei de presă ungare MTI.

Reprezentanţii Autorităţii Sanitar Veterinare din Ungaria au precizat că au fost instituite zone de protecţie, după ce a fost detectat virusul H5N1 la o fermă cu 3.080 de gâşte. Toate cele 3.080 de gâşte au fost sacrificate pentru a împiedica răspândirea virusului, a adăugat sursa citată.

Restricţiile şi controale obligatorii au fost instituite în judeţele Bács-Kiskun şi Csongrád-Csanád, iar păsările de curte trebuie să fie testate înainte de a fi transportate la nivel naţional, au mai spus reprezentanţii Autorităţii Sanitar Veterinare din Ungaria, potrivit MTI, relatează News.ro.

Pe 25 aprilie, laboratorul Oficiului Naţional pentru Siguranţa Lanţului Alimentar din Ungaria (Nébih) a confirmat prezenţa virusului gripei aviare la o fermă de gâşte din Nagykamarás, judeţul Békés Ungaria, conform unui comunicat de presă Autorităţii Sanitar Veterinare din Ungaria transmis MTI.

 » Aflați mai multe informații aici.