O companie de construcții vine cu prețurile de pe piața imobiliară 2023. Sunt creșteri și de 32%

Ultimele modificări privind prețurile materialelor de construcție arată că prețurile apartamentelor vor crește și în 2023.

„Dorim să va comunicăm ultimele modificări cu privire la prețurile materialelor de construcție, precum și previziunile făcute de o companie din domeniu pentru anul 2023.

Un furnizori de cărămidă ce activează pe piață din România estimează că scumpirile vor fi de până la 32% la cărămidă în decursul acestui an. Totuși până în prezent nu au fost implementate schimbări de preț pentru acest material și nu se știe în ce moment vor începe acestea sau dacă respectiva creștere va fi etapizată.

Tencuielile, vopselurile și o parte dintre materialele prăfoase vor suferi creșteri de preț cuprinse între 3 și 8% începând de la 1 februarie.

O altă creștere semnificativă, de aproximativ 20-30%, a fost anunțată încă de la sfârșitului anului trecut cu implementare de la începutul anului curent pentru ciment, produs utilizat ca materie primă pentru multe alte materiale, inclusiv BCA, dar se anunță și câteva reglaje și ajustări de preț în februarie-martie, în funcție de evoluția costurilor de producție.

Ceramica ce se produce în România se va scumpi cu 10-15% începând cu lunile februarie-martie, urmând să primim informările oficiale imediat ce se va stabili procentul exact.

Unul dintre primele materiale care urmează un trend descendent încă de la sfârșitul anului anterior este polistirenul unde scăderile de preț sunt cuprinse între 3 și 5%”, a transmis echipa Avalon România Building Industry.

VEZI ȘI: Anunț de la Guvern pentru Noua Casă, program aferent anului 2023

Noua Casă continuă și în 2023 cu un plafon de garanții de 1,5 miliarde de lei.

Pentru al cincisprezecelea an consecutiv, Ministerul Finanțelor facilitează achiziția unei locuințe, alocând un plafon considerabil pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul acestui Program,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on