Prigojin, atacat de un fost coleg de detenție: „Făcea parte din clasa cea mai inferioară. Îşi ştia locul şi îl accepta” ⋆ Universul.net

Sursa: TASS

Omul de afaceri Evgheni Prigojin, un apropiat al lui Vladimir Putin şi patronul grupului paramilitar rus Wagner, este ţinta unor invective violente şi homofobe ale unui bărbat care se prezintă drept fostul său coleg de închisoare, relatează BFMTV, potrivit News.ro.

”Noi doi am ispăşit o pedepsă în acelaşi timp”, declară Saşa Kurara într-o înregistrare video.

A Russian man who introduces himself as an ex-convict who served sentence with Wagner’s Prigozhyn claims the latter was providing sexual services to other prisoners. pic.twitter.com/HOhXFZhUBL

— Dmitri (@wartranslated) November 29, 2022

”Aş vrea să vă spun că Prigojin este un bulangiu, literalmente”, îl atacă el pe braţul înarmat al lui Putin.

Saşa Kurara susţine că Evgheni Prigojn ”făcea parte din clasa cea mai inferioară clasă a deţinuţilor. El îşi ştia locul şi îl accepta”.

”Voi, care intraţi în miliţia Wagner, să ştiţi că veţi fi conduşi de un bulangiu”, tună el.

Un consultant în domeniul Apărării, Michel Goya, îndeamnă însă, la BFMTV, ”să nu avem încredere în tot ceea ce se difuzează” despre omul de afaceri rus.

”Asta face parte dintr-o competiţie internă între anumite rivalităţi”, într-un mediu ”larg mafiot”, avertizează el.

Evgheni Prigojin – un infractor şi deţinut în anii ’80 – a făcut apoi avere în domeniul restauraţiei, după care a intrat în rândul oligarhilor ruşi apropiaţi lui Vladimir Putin.

El a înfiinţat în 2014 organizaţia paramilitară Wagner, care intervine în prezent în mai multe ţări, inclusiv în Ucraina.

Surse de la Kremlin: Prigojin, patronul mercenarilor ruși, își face partid de tip Jirinovski. Politolog: În Rusia, puterea se va lua prin forță

 » Aflați mai multe informații aici.