Primăria Capitalei – După mulți ani, deblochează noul Plan Urbanistic General. Mesajul lui Nicușor Dan

Primăria Capitalei a deblocat elaborarea noului Plan Urbanistic General, care stă blocat din 2014. Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat marți că a semnat actul adițional care permite reluarea lucrărilor. Prima versiune a noului PUG va fi gata până la finalul anului 2023, iar în 2024 va începe avizarea, urmând să fie aprobat, promite primarul general.

”După cum știți, în 2013 Primăria Capitalei a semnat cu un consorțiu condus de Universitatea de Arhitectură un contract pentru revizuirea Planului Urbanistic General. Din păcate, execuția acestui contract s-a blocat în 2014, a fost o intensă corespondență, a venit și Curtea de Conturi, a fost o situație juridică care părea fără ieșire. Am reușit să deblocăm această situație și la sfârșitul anului 2022 am semnat actul adițional pentru realizarea actualizării PUG-ului, ca să ne apucăm de lucru în ianuarie 2023”, a declarat Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă.

CITEȘTE ȘI Elon Musk a pierdut o avere, mai mare decât oricine altcineva din istorie

Actul adițional prevede ca acest consorțiu condus de Universitatea de Arhitectură va realiza o primă versiune a noului Plan Urbanistic General în decursul anului 2023, deci termenul de predare este decembrie 2023, a declarat primarul general, scrie Hotnews.ro.

”Începând din 2024 această documentație va merge la avizare. Seprăm ca acest proces să fie cât mai rapid ca să avem un document juridic aplicabil cât mai repede”, a mai spus edilul.

Bucureștiul trebuia să aibă un nou Plan Urbanistic General în 2016, potrivit contractului semnat între Primăria Capitalei și Universitatea de Arhitectură și Urbanism în 2013.

Proiectanții au spus în ultimii ani că municipalitatea nu a putut furniza toate datele necesare elaborării documentației, s-au schimbat 4 primari de la semnarea contractului.

CITEȘTE ȘI Zelenski nu stă să asculte: A promulgat Legea privind minoritățile naționale din Ucraina,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on