Producătorii locali susțin inițiativele lui Cătălin Silegeanu pentru modernizarea și extinderea piețelor din municipiul Botoșani

Candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la Primăria municipiului Botoșani, omul de afaceri Cătălin Silegeanu, a câștigat susținerea producătorilor locali prin propunerile menite să îmbunătățească activitatea comercianților din piețele agroalimentare. Cele mai apreciate măsuri vizează modernizarea condițiilor de depozitare a produselor și controlarea modului în care se obțin certificatele de producător.

În cadrul întâlnirilor organizate, duminică, în Piața „Viilor” din Primăverii și în Piața Centrală, Cătălin Silegeanu și candidații AUR la Consiliul Local au discutat despre măsurile pe care intenționează să le implementeze, primind un feedback extrem de pozitiv.

„Comercianții și cumpărătorii prezenți în cele două piețe agroalimentare din municipiul Botoșani sunt entuziasmați de măsurile pe care intenționez să le implementez ca viitor primar al orașului, alături de colegii candidați la Consiliul Local. Cea mai încurajatoare este acordarea unor facilități fiscale pentru deținătorii de certificate de producător, pe care îi vom verifica periodic”, a declarat Cătălin Silegeanu.

Un alt punct important al programului său este reabilitarea halei de lactate din Piața Centrală, cu accent pe dotarea spațiului cu echipamente moderne.

„Ne-am întors și în hala de lactate din Piața Centrală, pentru a le vorbi oamenilor despre dotările pe care vrem să le asigurăm agenților economici care își desfășoară activitatea în acest spațiu. Valul de plângeri ascultate s-a transformat într-un ropot de aplauze când am discutat despre reabilitarea clădirii, instalarea unui sistem de ventilație și montarea unor vitrine frigorifice pentru toți cei care plătesc chirie pentru a-și putea vinde lactatele și brânzeturile”, a explicat candidatul AUR.

Cătălin Silegeanu își dorește să echilibreze șansele micilor producători în fața marilor companii și să elimine nedreptățile din sistem

„Micii producători au trăit un sentiment de nedreptate văzând cozile formate la construcțiile amenajate de companii care își permit să investească, în timp ce mesele lor sunt ocolite din cauza condițiilor de depozitare. Piața trebuie să ajute producătorii în mod echitabil, nu să adâncească diferențele dintre firmele cu tradiție și oamenii aflați la început de drum. Mă voi ocupa de această problemă, ca și de cea a samsarilor, imediat ce voi primi atribuțiile necesare prin votul cetățenilor”, a mai arătat candidatul AUR.

Pentru a facilita accesul producătorilor și al cumpărătorilor din zonele periferice, Cătălin Silegeanu propune înființarea a două piețe volante în zona Pușkin și între cartierele Cișmea – Luizoaia.

„Avem soluțiile potrivite și continuăm să le prezentăm comunității. Pentru ca planurile să devină realitate, votați poziția nr. 1 pe buletinele de vot pentru Primăria și Consiliul Local ale municipiului Botoșani”, a conchis Cătălin Silegeanu.

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *