S&P 500 a înrerupt cel mai lung șir de scăderi din octombrie

Acțiunile americane au crescut joi, indicele de referință S&P 500 întrerupând cea mai lungă serie de pierderi din octombrie.

S&P a urcat cu 0,75% și a terminat la 3.963,51 puncte. Indicele Dow Jones Industrial Average a câștigat 0,55%, până la 33.781,48 puncte, în timp ce Nasdaq Composite a crescut cu 1,13%, la 11.082 puncte.

CITEȘTE ȘI Un ATM care distribuie monede din aur, inaugurat în India

În ciuda creșterilor de joi, acțiunile sunt pe punctul să încheie o săptămână roșie, Dow Jones scăzând cu 1,88%. S&P și Nasdaq sunt pe cale să încheie săptămână în scădere cu 2,66% și, respectiv, 3,31%.

“Am avut un val puternic de vânzări în ultimele zile și nu este nevoie de prea mult pentru a crea premisele unei reveniri modeste”, a declarat Quincy Krosby de la LPL Financial, citat de CNBC.

Cifrele privind numărul cererilor noi de șomaj în SUA au fost probabil cele care au sprijinit o ușoară revenire pe Wall Street. Datele au arătat o creștere modestă a solicitărilor. Solicitările reînnoite au atins cel mai ridicat nivel din februarie, o evoluție care ar putea alimenta speranțele că politica Fed începe să dea roade. 

“Din nou, ne întoarcem la veștile proaste care sunt vești bune”, a punctat Krosby.

 » Aflați mai multe informații aici.