VIDEO | Instituții-cheie, invadate de suporteri ai lui Bolsonaro ⋆ Universul.net

Poliţia braziliană a utilizat duminică grenade lacrimogene pentru a respinge sute de susţinători ai fostului preşedinte de extremă dreapta Jair Bolsonaro care s-au adunat în faţa Congresului la Brasilia, la o săptămână după învestirea preşedintelui de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, a constatat un fotograf al AFP, preluată de Agerpres.

Zona din jurul Congresului a fost izolată de autorităţi, dar susţinătorii lui Bolsonaro care refuză să accepte alegerea lui Lula au reuşit să rupă cordoanele de securitate şi mai multe zeci dintre ei au reuşit să se urce pe rampa acestei clădiri cu arhitectură modernă şi apoi să ajungă pe acoperiş.

Imaginile impresionante, care reamintesc de asaltul asupra Capitoliului din SUA, arată o veritabilă maree umană îndreptându-se spre Congres, unde se află şi Camera Deputaţilor, şi Senatul.

Manifestanţi au apărut pe acoperiş, dar şi pe peluzele adiacente, inclusiv cea a palatului prezidenţial.

Jair Bolsonaro, care a fost învins la mică distanţă de Luiz Inacio Lula da Silva în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de pe 30 octombrie, a părăsit Brazilia la finalul anului, pentru se stabili în SUA.

„Motorină, sânge și carne putrezită”. Sălbăticia unui lider de război rus transmite un mesaj puternic elitei de la Kremlin

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on