Zelenski: Rusia îi mobilizează pe cei pe care vrea să îi arunce la moarte, noi mobilizăm lumea civilizată ⋆ Universul.net

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a spus ucrainenilor, marţi seara, că Rusia se pregăteşte de o nouă mobilizare şi de o nouă ofensivă, iar Ucraina trebuie să-şi consolideze apărarea, iar pentru aceasta contează pe sprijinul internaţional, relatează News.ro.

„Am început acest an cu ceea ce Ucraina are cea mai mare nevoie în acest moment, în ajunul noilor procese de mobilizare pregătite de statul terorist. Acum este momentul în care, împreună cu partenerii noştri, trebuie să ne consolidăm apărarea”, a explicat Volodimir Zelenski. „Nu avem nicio îndoială că actualii stăpâni ai Rusiei vor arunca în luptă tot ce le-a mai rămas şi pe toţi cei pe care îi pot aduna pentru a încerca să întoarcă cursul războiului sau măcar să-şi amâne înfrângerea”, a continuat preşedintele ucrainean.

„Noi trebuie să perturbăm acest scenariu rusesc. Ne pregătim pentru asta. Teroriştii trebuie să piardă. Orice încercare de nouă ofensivă a lor trebuie să eşueze. Aceasta va fi înfrângerea finală a statului terorist”, a arătat Volodimir Zelenski.

„Rusia îi mobilizează pe cei pe care vrea să îi arunce la moarte, noi mobilizăm lumea civilizată. De dragul vieţii. Le mulţumesc tuturor partenerilor care înţeleg acest lucru”, a adăugat liderul ucrainean, care a precizat că a avut în cursul zilei convorbiri cu patru lideri internaţionali al căror ajutor este foarte important: premierul Canadei, premierul Marii Britanii, premierul Norvegiei şi premierul Olandei.

El a anunţat că Norvegia va furniza Ucrainei gaz, dar şi armament, iar rolul Norvegiei „poate deveni cu adevărat istoric în apărarea Europei”.

„Mulţumesc Norvegiei pentru deciziile foarte puternice care au fost deja luate şi care sunt încă în curs de pregătire. Acest lucru este valabil şi pentru sprijinul armat – rolul Norvegiei poate deveni cu adevărat istoric în apărarea Europei dacă punem în aplicare tot ceea ce discutăm acum.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on