Despre Schengen, dintr-un alt unghi. Cum şi-a pus ministrul Bode ca şef la Imigrări fostul coleg de bancă din liceu?

Jurnalista Emlia Șercan comentează momentul refuzului Austriei de a permite intrarea României în Schengen prin prisma ilegalităților făcute de actualul ministru de interne, Lucian Bode. Într-o țară dominată deja de corupție, cu largul ajutor al politicienilor, Bode ș-a cocoțat în fruntea Imigrărilor pe fostul coleg de bancă, obișnuit deja să fie proțăpit în funcții de conducere fără niciu merit.

FOTO: Marius Florin Mihăilă
Vă prezentăm postarea Emiliei Șercan:

”Dintr-un alt unghi, despre Schengen. 
Migrația în România este gestionată de două structuri din cadrul Ministerului de Interne: Poliția de Frontieră și Inspectoratul General pentru Imigrări. 
Poliția de Frontieră se ocupă de migrația ilegală, pe când Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) se ocupă de politicile de migrație și azil. 
Totuși, pe lângă asta, IGI participă, „cu experți, la diversele inițiative regionale, dialoguri sau alte formate de cooperare în materie de migrație, mobilitate, prevenirea și combaterea migrației ilegale, readmisie, protecție internațională” – potrivit propriului site. 

Inspectoratul General pentru Imigrări este condus din februarie anul acesta de Marius Florin Mihăilă, fostul coleg de bancă din liceu al lui dr. Bode, ministrul de Interne. 
Mihăilă a fost numit ilegal, în vara anului 2020, rector al Academiei de Poliție prin intervenția directă a lui dr. Bode la Marcel Vela, ministrul Internelor de atunci, însă după ce am dezvăluit că Mihăilă a fost numit ilegal, Vela l-a revocat din funcție după numai șase zile. 
Mihăilă fusese anterior acestei numiri președintele Comisiei de Etică a Academiei de Poliție, poziție din care a acționat ca un mare apărător al plagiatorilor și impostorilor din instituție. 

Fostul coleg de bancă al lui dr. Bode a fost numit tot ilegal și la Inspectoratul de Poliție Sălaj, județul de baștină al celor doi. 
Aceste numiri ilegale nu au fost verificate de nicio instituție a statului. 

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on