La o conferință de presă organizată de AUR Neamț, col. (r) Gaman Claudiu, a vorbit despre importanța valorificării turistice a patrimoniului județului Neamț. Având o carieră impresionantă ca fost adjunct al ISU Neamț (având ca responsabilitate prevenirea incendiilor, coordonarea şi participarea directă la operaţiuni de stingere a incendiilor, protecţie a bunurilor materiale şi valorilor, acordare de sprijin pentru supravieţuirea populaţiei afectate), discursul său a subliniat angajamentul profund față de promovarea și conservarea bogățiilor naturale, istorice și culturale ale regiunii.
Inima geografică a României
Col. (r) Gaman Claudiu a deschis discursul său adresându-se cetățenilor județului Neamț și românilor, evidențiind poziția unică a județului în cadrul geografic al României. El a descris Neamțul ca un ,,colț de rai”, un loc care amintește de bogăția pe care Dumnezeu a încredințat-o poporului român.
O datorie sacră
Subliniind viziunea Alianței pentru Unirea Românilor, col. (r) Gaman Claudiu a vorbit despre datoria sacră de a promova și conserva patrimoniul național. Acest demers nu se limitează doar la a oferi destinații turistice atrăgătoare, ci și la reconectarea românilor cu rădăcinile, istoria și valorile care definesc națiunea.
Puncte de interes turistic și simboluri ale identității naționale
Discursul a evidențiat o serie de locuri de interes turistic, precum Lacul Izvorul Muntelui – Bicaz, Parcul Național Ceahlău, Pădurea de Argint, Curtea Domnească, Cetatea Neamț, Mănăstirea Neamț, Agapia și Secu, casele memoriale ,,Veronica Micle” și ,,Alexandru Vlahuță”, Casa și Muzeul Memorial ,,Ion Creangă” și multe alte obiective care vorbesc despre istoria, credința și cultura profundă a neamului românesc. Aceste locuri nu doar că atrag vizitatori, dar sunt și expresii ale spiritului de sacrificiu și ale dragostei strămoșilor pentru libertate și identitate.
Dezvoltare sustenabilă și beneficii economice
Col. (r) Gaman Claudiu a subliniat importanța dezvoltării sustenabile și reabilitării stațiunilor și obiectivelor turistice într-o manieră care aduce beneficii economice, generează locuri de muncă și susține mediul de afaceri local. Toate aceste eforturi sunt văzute ca fiind în armonie cu tradițiile și valorile creștine, în respect față de natură și comunitate.
Un angajament comun
Președintele Organizației Oamenilor de Afaceri AUR Neamț a încheiat discursul său cu un apel către comunitate pentru a se alătura acestui demers nobil de promovare și conservare a frumuseților județului Neamț. Prin spiritul de colaborare și dedicare, el crede că Neamțul poate străluci mai puternic ca niciodată, reprezentând o esență vibrantă a inimi și a spiritului României.